ЗЗСО І-ІІ ступенів ім. Богдана Цицика с.Солянуватки

Пошук

Вітаємо на нашому сайті!

. . .Вітаємо на нашому блозі . . . «Освіта, яка не вчить жити успішно в сучасному світі, не має ніякої цінності.» Р. Кіосакі . . .

вівторок, 26 квітня 2016 р.


                                                                                      Людство прагне всесвіт осягнути 
і себе у ньому зрозуміть.
А тривожне -"бути чи не бути"
Страшно над планетою висить.
М. Луків
   26 квітня 2016 року виповнилося 30 років Чорнобильській трагедії -  
найстрашнішій катастрофі в історії людства.

       30 років п'ємо ми гірку цю чорнобильську чашу. Тому і не можемо забути цей чорний день, як би нам не хотілося. Бо прийшовши до Чорнобиля, розуміємо, що оце і є криза віри в душах наших, що це та прірва, до якої прийшли, занедбавши свою совість, віру і душу.
      Для сучасних дітей, Чорнобильська катастрофа , є найтрагічнішою сторінкою в книзі їхнього життя. Тому й повинні вони знати правду про причини і наслідки цієї непоправної трагедії.
         Як саме розкрити для дітей страшну правду сьогодення, яка гірчить полином і роз'їдає серця матерів, не дає спокою ні вдень ні вночі, щоб не спопелити ніжну дитячу душу, не вбити віру в самих себе і любов до світу ? Чи варто ятрити рани які болять щоднини , щогодини та випікають віру і надію в щасливе майбуття? Та вони, ці янголята із трагізмом в очах, на жаль, бачать наслідки цього невигойного лиха і роблять певні висновки для себе самі.
         Діти Чорнобиля... Не в однієї матері омивається лице гіркими сльозами і чорніє світ ...
       Чорнобиль... Урок, який ми не повинні забувати ніколи, тому що це надто гіркий урок втрат, урок мужності і стійкості водночас. Тому в нашій  школі було проведено годину пам’яті  

 «  Чорнобиль…Це не повинно повторитися !»

          Під керівництвом учителя іноземної мови   
 Стиранець О.З. учні декламували вірші, розповідали про шкідливу дію атому на людство. Продемонстровані відео збагатили знання учнів про цю страшну сторінку нашої історії.
      Пам’ять про загиблих ліквідаторів на ЧАЕС вшанували хвилиною мовчання.
Діти повинні розуміти всю глибину катастрофи Чорнобиля для нації, всього людства, як зразок чого не треба робити.  Про -водячи заходи, присвячені 30–й річниці Чорнобильської тра-гедії, ми намагаємось пробудити в дітей чуйність, милосердя, вміння співчувати, дбайливо ставитись до навколишнього середовища.  


Проведені заходи вчать дітей не губитися перед різними не-щастями, вчать жити за Божи-ми заповідями, дарувати своє тепло і любов іншим, щоб ні-коли не було таких Чорноби-лів, які нависають чорними крильми над людським майбутнім... 



                                 
                                   Чорнобильський вітер по душах мете
                            Чорнобильський пил на роки опадає.
                            Годинник життя безупинно іде,

                          ...Лиш пам'ять усе пам'ятає.

Немає коментарів:

Дописати коментар