ЗЗСО І-ІІ ступенів ім. Богдана Цицика с.Солянуватки

Пошук

Вітаємо на нашому сайті!

. . .Вітаємо на нашому блозі . . . «Освіта, яка не вчить жити успішно в сучасному світі, не має ніякої цінності.» Р. Кіосакі . . .

середа, 20 квітня 2016 р.


 




Господи, вчини, щоб 

наші закам'янілі
серця сокрушилися,  
дивлячись на Твої 

терпіння
 і стали співчутливими

 серцями.
Блаженний Папа 

Іван-Павло ІІ





Акція пам’яті страстей Христових




"Під Хрест Твій стаю,

                                          Спасителю мій милий"                   
"Якщо страждання приходить щодня, якщо нерідко зустрічаєшся з несправедливістю, якщо ненависть сковує серце – існує небезпека, що це все може нас змінювати. Тому    ходімо за Ісусом, щоб у серці не вичерпалась любов...". Великий піст - це час для задуми, час уважності до Бога, до себе і до ближніх, час роздумів над своїм життям, над своїми вчинками, над своїм призначенням і покликанням на землі, час сповіді і покаяння. Ми переосмислюємо своє ставлення до життя, до людей, приділяємо більше часу молитві, частіше приступаємо до сповіді, щоб прийняти Христа. 
Піст - це вишкіл, це тренажерний зал, вправляння в доброму, вироблення постави Людини, гідної свого Творця. Коли хтось наполегливо просить нас про добру послугу, то ми не можемо весь час відмовляти. Ось тут перед нами Наймогутніший, котрий вкотре просить нас: 

                                                  "Зупиніться! 
                                                       Побудьте зі мною в                                                                                                      молитві! 
                                              Відкрийте мені своє серце!"



Напередодні Страсного тижня, під керівництвом вчителя української мови та літератури Кархут Г.М. та учнями нашої школи було поставлено екранізацію Хресної Дороги.    


У заході взяли участь учні 4-9 класів. Усі присутні побачили страждання Ісуса Христа, який помер задля нашого спасіння. 



Дорога Сина Божого 
перепліталася із сьогоденням, де наголошувалось на 
моральних чеснотах: любов,        доброта, чесність,              милосердя, справедливість.





Учні виконували молитви, духовні пісні, оспівуючи тернисту дорогу страждань Ісуса на гору Голгофу, який прийняв пониження, не-справедливе засудження і найболючішу смерть на хресті. 


Під час того дійства ми переносимся думкою в час Ісуса, коли Пилат засудив Його на  смерть. І йдемо за Ісусом  крок у крок аж на Голгофу.
       Стараємося відчути Його терпіння і біль. 



Усвідомлюємо, що Він з любові до нас прийняв   на Себе таку страшну кару, щоб спасти нас від гріха й від вічної кари в пеклі.
Тому серце наше м’якне й розпалюється любов’ю до  Ісуса Христа.



Молодіжна Хресна Дорога – це добра християнська традиція, яка допомагає усвідомити   шлях спасіння, відкрити серце для Господа, впустити його і крокувати разом протягом усього життя.




На виховний захід були запрошені гості –  священики місцевої церкви, бібліотекар  нашого села Тодорюк Н.І., вчителі та батьки.









Усі, хто переглянув дане дійство, був щиро вдячний учням та організаторам за надзвичайно гарну Хресну дорогу. За те, що дали можливість відчути й задуматись над Страстями Ісуса, осмислити жертви на Хресті, за спільну молитву. 
Нехай Господь Благословить всіх  нас, дарує  силу і мудрість  поступати  в  добрі!

Немає коментарів:

Дописати коментар