ЗЗСО І-ІІ ступенів ім. Богдана Цицика с.Солянуватки: « Їх юних сміливців лиш жменька була»

Пошук

Вітаємо на нашому сайті!

. . .Вітаємо на нашому блозі . . . «Освіта, яка не вчить жити успішно в сучасному світі, не має ніякої цінності.» Р. Кіосакі . . .

пʼятниця, 29 січня 2016 р.

« Їх юних сміливців лиш жменька була»

Серед героїчних сторінок нашого минулого вибивається на перше місце одне слово – «Крути».  Коротке, але яке велике це слово! Воно світить на сторінках нашої історії кривавою зорею й відкриває новий розділ, викарбований  трагічними  буквами героїчних подвигів! Події 29 січня 1918 року живуть у душах українського народу, ятрять його серце. Це бій, який відбувся біля залізничної станціїі Крути, показав героїзм української молоді, яка загинула у нерівному бою із більшовицькою армією Михайла Муравйова.

29 січня в стінах нашої школи пройшла виховна година на тему : « Їх юних сміливців лиш жменька була», яку провела вчитель історії  Щерба Руслана Богданівна. Вона за допомогою мультимедійних технологій показала дітям фотографії учасників бою, а також відеофільм. З уст учителя прозвучав вірш «На Аскольдовій могилі». Руслана Богданівна  звернула  увагу дітей на те, що молодь показали приклад мужності та незламності духу. Герої не вмирають, вони живуть у пам’яті наступних поколінь. Руслана Богданівна закликала дітей бути гідними наступниками своїх ровесників, цінувати незалежність, любити свій народ.  

Немає коментарів:

Дописати коментар