ЗЗСО І-ІІ ступенів ім. Богдана Цицика с.Солянуватки: День Соборності України

Пошук

Вітаємо на нашому сайті!

. . .Вітаємо на нашому блозі . . . «Освіта, яка не вчить жити успішно в сучасному світі, не має ніякої цінності.» Р. Кіосакі . . .

пʼятниця, 22 січня 2016 р.

День Соборності України

День Соборності  України – свято, що відзначається щороку в День проголошення Акту возз’єднання Української  Народної  Республіки та ЗУНР, що відбулося 22 січня 1919 року  на Софіївській  площі в Києві.
22 січня 1990 року сотні тисяч українців узялися за руки, утворивши "живий ланцюг" від Києва до Львова, на згадку про проголошення Акту Соборності. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999р.
Сьогодні, після двох десятків років Незалежності, проблема соборності України є, на жаль, дуже актуальною. Цей  історичний факт  показав безсилля будь-яких спроб роз’єднати український народ.  

З нагоди цієї дати в  нашій школі відбувся захід  «Україна Соборна – наша гордість і слава» під керівництвом учителя історії  Щерби Руслани Богданівни. Особливу увагу було звернено на історію свята – Дня Соборності України. Учні поглибили знання про історичний факт злуки українського народу  і донесли до своїх сердець прагнення бути свідомими громадянами  і патріотами України.


1 коментар: