ЗЗСО І-ІІ ступенів ім. Богдана Цицика с.Солянуватки: Емоційне вигорання: методи протидії

Пошук

Вітаємо на нашому сайті!

. . .Вітаємо на нашому блозі . . . «Освіта, яка не вчить жити успішно в сучасному світі, не має ніякої цінності.» Р. Кіосакі . . .

пʼятниця, 17 лютого 2023 р.

Емоційне вигорання: методи протидії

 


    Виявляється, найчастіше вигорають ті, хто працює з людьми, а також ті, в кого робота вимагає підвищеної відповідальності та пов'язана з великою кількістю стресів. Тому, краще наперед  подбати про себе і уникнути вигорання, аніж потім давати собі раду з його наслідками.

    Для попередження цього, у нашій школі практичним психологом Товарницькою М.М. було проведено тренінг: "Емоційне вигорання: методи протидії".

  


     Метою тренінгу була профілактика професійного вигорання, ознайомлення з техніками саморегуляції, вправами та методиками, які допоможуть залишатися в ресурсі та зберегти психічне здоров’я. 




        Тренінг розпочався із вправи “Чарівний глечик”, де вчителі отримали солодощі з побажаннями. Далі вправа "п'ять добрих слів на долоні"-  для самопізнання і підвищення самооцінки учасників, під час виконання якої, учасники краще пізнали себе та один одного.

    Протягом тренінгу учасники додали до власної скарбнички дієві вправи і техніки: "Муха на носі", "Лимон", “Психотехнічне перетворення ситуації”, “Звукова гімнастика”, пройшла хвилинка релаксації.

Виконали діагностичну вправу "Годинник".


    Для переключення уваги та підняття настрою зробили арт-терапевтичну вправу "Намалюй коло".


На завершення педагоги прослухали притчу і отримали пам'ятки «Уміння позитивно мислити».

     Емоційне вигорання може загрожувати, якщо одна зі сфер вашого життя (робота, наприклад) домінує і поглинає всі інші сфери, або коли ви намагаєтеся все робити ідеально, не приділяючи собі часу на відпочинок.

Тому:

💚 робіть те, що любите і любіть те, що робите; 

💚 творіть;

💚 інколи ховайтесь від усіх (майте час для себе);

💚 інколи бувайте в центрі подій (виходьте зі своєї зони комфорту);

💚 бувайте на свіжому повітрі і дбайте про здоровий сон ;

💚 не забувайте "бити байдики".

Немає коментарів:

Дописати коментар