ЗЗСО І-ІІ ступенів ім. Богдана Цицика с.Солянуватки: День української писемності та мови

Пошук

Вітаємо на нашому сайті!

. . .Вітаємо на нашому блозі . . . «Освіта, яка не вчить жити успішно в сучасному світі, не має ніякої цінності.» Р. Кіосакі . . .

вівторок, 9 листопада 2021 р.

День української писемності та мови

Єдиний скарб у тебе – рідна мова.
Заклятий для сусіднього хижацтва.
Вона твого життя міцна основа,
Певніша над усі скарби й багатства.

                                    П. Куліш                                                                                              09 листопада традиційно у ЗЗСО І-ІІ ст.ім. Б.Цицика с.Солянуватки відбувалися заходи, приурочені до святкування Дня української писемності та мови. Вже з самого ранку в приміщенні школи відчувався святковий настрій, бо багато вчителів та учнів одягнулися у вишиванки.                                                      Цьогоріч відзначення Дня української писемності та мови в нашій школі розпочалося з виступу вчителя української мови та літератури Г.М.Кархут, яка розповіла про історію української писемності та мови. Учні мали можливість переглянути відео про життя й творчість Нестора Літописця, Кирила і Мефодія,Івана Федорова.                            Родзинкою свята в школі стало проведення мовознавчого  квесту  «Збережемо наш скарб – рідну мову!»  


участь у якому взяли команди 5-9 класів. Після оголошення правил проходження квесту команди помандрували кожна власним маршрутом. Шлях до вирішення завдань був захоплюючим і пізнавальним, адже кожна з 5 зупинок містила цікаві завдання, до вирішення яких гравці докладали як свої навички, так і  кмітливість та винахідливість.

 Відзначення Дня української мови та писемності дає змогу учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови, її правопис; усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.

Немає коментарів:

Дописати коментар