ЗЗСО І-ІІ ступенів ім. Богдана Цицика с.Солянуватки: Літературна година «І лине над землею Шевченкове святеє слово»

Пошук

Вітаємо на нашому сайті!

. . .Вітаємо на нашому блозі . . . «Освіта, яка не вчить жити успішно в сучасному світі, не має ніякої цінності.» Р. Кіосакі . . .

пʼятниця, 11 березня 2016 р.

Літературна година «І лине над землею Шевченкове святеє слово»

 





«Благослови той день і час,
Коли прослалась килимами
Земля, яку сходив Тарас
Малими босими ногами…»



 Тарас Григорович Шевченко... 
Його безсмертне ім’я і неповторні твори ось уже скільки років живуть у серцях народу, в його мріях і сподіваннях, пробуджуючи щирі й благородні почуття. Можливо, Тарас Григорович саме та людина, з якої кожен повинен брати приклад.  Адже весь життєвий і творчий шлях Великого Кобзаря вчить і надихає нас любити свою Вітчизну, безкорисливо служити їй, берегти та розвивати українське слово, пісню, традиції.  Саме він дарував вічність українському слову, передбачив наше майбутнє.
           Кожного року  в нашій школі проходять заходи до Шевченківської річниці, присвячені його великому творчому шляху та неоціненному доробку .
     11 березня 2016 року в Солянуватській ЗСШ І-ІІ ступенів імені Б.Цицика проведено літературну годину «І лине над землею Шевченкове святеє слово», присвячену 202-річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.
               Метою заходу було розкриття величі і безсмертя українського поета, світового генія, неперевершеного майстра слова Т.Шевченка.
 В школі оформлено книжкову виставку «Великий син великого народу». 


Учитель української мови та літератури Кархут Галина Миколаївна  показала учням презентацію  про життєві шляхи Великого Кобзаря, про його творчість не тільки як поета, але і як художника та людину, якій притаманні людські якості.


Учні школи своїми дзвінкими дитячими голосочками проникливо і душевно читали його поетичні рядки, такі прості, щирі, співучі, які прославляють рідний край і свій народ. Натхненно і виразно читали вірші Т.Г.Шевченка  учні нашої школи.









                           
   










  Діти  1-2 класів представили виставку  своїх малюнків  „Живуть, Тарасе рідний, поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово”, на якій презентовані твори ювіляра і література про його життя і творчість.


  Уже багато років минуло з того дня, як перестало битися благородне серце геніального поета, але світлий образ Великого Тараса безсмертний, як і сам народ, що породив його. 

Немає коментарів:

Дописати коментар